Derde fase Zomerplan gaat in op 30 juli

2 augustus 2021

Vanaf 30 juli gaan er nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze houden vooral verband met evenementen, maar ook winkels, trouwfeesten en jeugdkampen.

Fase drie van het zomerplan houdt in dat er bij evenementen opnieuw 3.000 bezoekers aanwezig mogen zijn binnen en 5.000 buiten. Mondmasker en sociale afstand blijven wel verplicht. Ook deel van deze fase zijn de versoepelingen voor massa-evenementen.

Vanaf 13 augustus zijn massa-evenementen met maximum 75.000 bezoekers opnieuw mogelijk. Daarbij moeten bezoekers wel een Covid Safe Ticket hebben en kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, minder dan 48 uur geleden een negatieve coronatest hebben afgelegd of recent besmet raakten met het virus en weer hersteld zijn. 

Daarnaast vervalt het maximale aantal klanten in winkels en winkelcentra en moet er dus niet meer aan de ingang gecontroleerd worden hoeveel mensen er in de winkel aanwezig zijn. Verder mogen ook handelsbeurzen opnieuw doorgaan. Bij feesten en recepties, waaronder huwelijken, zijn opnieuw 250 gasten welkom, daarbij gelden dezelfde maatregelen als in de horeca.

Tot slot mogen jeugdactiviteiten en -kampen met overnachting opnieuw doorgaan met maximum 200 mensen. Daarbij wordt vooraf testen wel ten zeerste aanbevolen.

Meer info?
info-coronavirus.be

De volgende en ook laatste fase in het zomerplan staat gepland op 1 september, op voorwaarde dat 7 op 10 van de volwassenen werden gevaccineerd. Zo zijn we alvast weer een stapje dichter bij normaliteit.

Derde fase Zomerplan