De buitenvestingen krijgen nieuwe zitbanken

17 februari 2021

Deze week wordt het Vestingpad tussen het Eiland en de Rijselstraat opnieuw geasfalteerd. Stad Ieper streeft voor de paden steeds een goede toegankelijkheid en begaanbaarheid na voor wandelaars, rolstoelgebruikers, kinderwagens, e.d.  Aansluitend op deze werken worden de 25 zitbanken en 18 afvalbakken op het traject tussen het eilandje en de Fenix langsheen de buitenvestingen vervangen of opgeknapt.

Bij het vernieuwen van het parkmeubilair werd bewust gekozen voor toegankelijkheid, duurzaamheid en eenvoud. De nieuwe banken hebben ook allemaal een armleuning, dit om het comfort te verhogen. De geplande inrichting werd vooraf besproken tussen de groendienst en de Ieperse Stedelijke Adviesraad Toegankelijkheid. 

Op plaatsen met een mooi zicht is er verharding voorzien zodat ook mensen in een rolstoel gemakkelijk kunnen genieten en pauzeren.  Daarnaast worden onder andere op deze zicht/rustpunten de zitbanken voorzien van ergonomische leuningen.

De bermen langsheen het traject worden na de asfalteringswerken geprofileerd en ingezaaid met een selectief mengsel van bloemrijke bermvegetatie.  De werken worden uitgevoerd eind februari – begin maart, bij gunstige weersomstandigheden.