Coronapost met huisartsen bij Jan Ypermanziekenhuis

Wie denkt dat hij of zij besmet is geraakt door het Coronavirus, of verkouden is (met hoest en hoofdpijn), neemt het beste contact op met de huisarts. Die kan je eventueel doorverwijzen naar de nieuw ingerichte Coronapost bij het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Mensen die worden doorverwezen krijgen een speciale verwijsbrief en de huisarts regelt telefonisch een afspraak met de arts in de Coronapost.

In de Coronapost schrijft de arts acute medicatie voor en/of een attest voor werkonbekwaamheid en/of wordt de patiënt eventueel naar de spoedafdeling doorverwezen voor opname.

Alle huisartsen van de Westhoek (met uitzondering van de 65-plussers) werken mee aan de bemanning van de Coronapost (7 op 7 van 8 tot 20u.). Ze werken in shifts van twee uur (en nemen geen eigen telefoons op). Uiteraard neemt de arts alle benodigde veiligheids- en hygiënische voorzorgsmaatregelen. De post is uitgerust met een onderzoekstafel, mogelijkheden om bloed te prikken, aanvraagformulieren voor radiologie, doorverwijsbrieven, afwezigheidsattesten, schrijfgerief, telefoon en computer.