Corona: Nieuwe boostercampagne in de herfst

26 juli 2022
Om de stijgende coronacijfers een halt toe te roepen plant de overheid een nieuwe vaccinatiecampagne in de herfst. De campagne richt zich vooral op 50-plussers en het zorgpersoneel, maar iedereen die dat wenst, zal een herhalingsprik kunnen krijgen.
 

Wanneer?

De herfstcampagne start al in september. Persoonlijke uitnodigingen worden vanaf september verstuurd.

Wie krijgt uitnodiging?

  • Wie een zwak immuunsysteem heeft of ouder is dan 50 jaar krijgt automatisch een uitnodiging, net als het zorgpersoneel (huisartsen, apothekers, thuisverpleegkundigen).

  • Personen die ouder zijn dan 80 en in juni al een tweede boosterprik kregen, komen in het najaar opnieuw in aanmerking voor een volgende boosterprik met een interval van minimaal drie maanden sinds de vorige booster. Hetzelfde geldt voor de bewoners van de woonzorgcentra. 

  • Voor inwoners van 18 tot 50 jaar is er geen massacampagne. Maar wie dat wenst kan wel individueel beslissen om een extra boosterprik tegen corona te laten zetten. De Vlaamse Overheid verstuurt daarvoor nog een persoonlijke brief.  
  • Voor de groep van 6 tot 17 jaar is het wachten op bijkomende wetenschappelijke gegevens of die groep een herfstbooster moet krijgen. Voor hen is dus geen herhalingsprik voorzien. Een uitzondering is er voor jongeren die een stage lopen in de zorg.
 
Voor wie nog geen eerste booster heeft gekregen, is het heel belangrijk dat zij alsnog hun vaccinatie vervolledigen met een boosterdosis.