Clean Your Closet 2.0

8 april 2019

Op zaterdag 20 april vanaf 14u organiseert het Ieperse jeugdhuis JOC de tweede editie van Clean Your Closet: een tweedehands fashionbeurs! 25 jonge standhouders nemen al hun oude, nog bruikbare, kleren mee en verkopen die aan studentikoze prijzen.

Met deze tweedehands fashionbeurs willen de jongeren graag zelf duurzaam hergebruik stimuleren en anderzijds andere mensen de mogelijkheid bieden om voor een prikje een nieuwe outfit op de kop te tikken. 'Clean Your Closet'  vindt dit jaar plaats in het Vleeshuis, van 13u tot 18u (Neermarkt 9, 8900 Ieper).

Het idee voor de beurs ontstond vanuit de vaststelling dat veel jongeren een overvolle kleerkast hebben maar toch steeds op zoek blijven naar iets nieuws. Het jeugdhuis vindt het belangrijk om de leden en bezoekers op een ongedwongen manier aan de slag te zetten met duurzaam aankopen. Kledij een tweede leven geven kan hierbij helpen. Als de jonge standhouders daarbovenop een extra zakcentje kunnen verdienen is gewoon erg leuk meegenomen. Bovendien blijft het niet enkel bij het verkopen van tweedehandskledij. Dit jaar besteedt het JOC extra aandacht aan ecologie. Zo gebruiken de jeugdhuisvrijwilligers geen plastic draagtasjes, maar kan je tijdens het evenement voor een klein prijsje een 'Clean Up Your Closet' katoenen “tote bag” aankopen. Het ontwerp hiervan is van één van de vrijwilligers.

Loop gerust eens binnen op 20 april, shop lekker een nieuwe outfit of geniet van een zelfgebakken stukje taart en een kop Koffie. In de rand worden er ook een paar workshops georganiseerd zoals tote bags en nagels versieren.

Inkom is gratis.

 

 


Contactinformatie