Brandweer Westhoek zoekt 100 nieuwe vrijwilligers

19 maart 2021

Ben je niet bang van een stomende uitdaging? Zit je op hete kolen om een nieuw avontuur te starten? Brandweer Westhoek zoekt jou!  

De komende vijf jaar gaan ze op zoek naar 100 extra brandweervrijwilligers. Ze lanceren hiervoor een grootschalige aanwervingscampagne in de hoop zo nieuw brandweertalent aan te trekken.  

“Om klaar te zijn voor de uitdagingen van morgen, is het belangrijk dat we een zeer goede basis hebben.  Brandweervrijwilligers spelen dan ook een cruciale rol in de hulpverlening”, aldus Majoor Kristof Dorné en zonecommandant.  “Met deze campagne willen we maar liefst 100 extra brandweervrijwilligers aantrekken.” 

Info- en oefenmomenten
Centraal in de aanwervingscampagne staat het informeren van kandidaat – brandweervrijwilligers.  Brandweer Westhoek organiseert maar liefst 22 infosessies. In Ieper gaat de infosessie door op dinsdag 13 april in de brandweerpost IEPER (Minneplein 1a).

Naast de infosessies worden op twee locaties oefendagen georganiseerd om kandidaten de kans te bieden kennis te maken met de testen voor het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest.  Begeleiders en ervaringsdeskundigen staan klaar om te helpen met handige tips en tricks. De FGA oefendagen gaan door op zaterdag 22 mei 2021 van 9 tot 12u15 in brandweerpost Ieper en Veurne.  

 

 

 

 

 


Contactinformatie