Bied jij ook je oprit aan?

12 februari 2020

Op sommige momenten is het in de binnenstad niet evident om een parkeerplaats te vinden. Heel wat zorgverstrekkers als artsen en thuisverplegers die op huisbezoek gaan verliezen daardoor flink wat tijd. Sinds vorig jaar biedt het project “Parkeer en zorg” een oplossing.

Minder parkeerdruk

Door middel van twee luiken wil het stadsbestuur een en ander vergemakkelijken: bewoners kunnen de openbare parkeerplaats voor hun garage of oprit ter beschikking stellen door een Parkeer en zorg-sticker aan te vragen via de dienst mobiliteit. Zorgverstrekkers die in het bezit zijn van een RIZIV-nummer kunnen dan weer een parkeerkaart aanvragen waarmee ze deze plaatsen mogen innemen. Op die kaart – die ze zichtbaar achter de voorruit van de wagen leggen- staat hun telefoonnummer vermeld, zodat ze indien nodig kunnen gecontacteerd worden om zich te verplaatsen.

Ben je een bewoner die zijn parkeerplaats ter beschikking wil stellen, of ben je een zorgverstrekker die gebruik wil maken van een van de beschikbare parkeerplaatsen? Neem dan contact op met de stedelijke dienst mobiliteit via mobiliteit@ieper.be of 057/239.518.

Wil je weten waar je als zorgverlener gebruik kunt maken van een ter beschikking gestelde parkeerplaats? Op https://www.ieper.be/parkeer-en-zorg vind je een lijst met de adressen.


Contactinformatie