Autovrije zondag op 22 september 2019

Op 22 september 2019 wordt de jaarlijkse autovrije zondag georganiseerd. Het concept is gekend, bepaalde straten worden dan autovrij gemaakt. Bewoners en bezoekers krijgen alle ruimte om te stappen (met of zonder rollator), om te trappen, te rolschaatsen, ontspannen te wandelen,... De parkeerzone van de Grote Markt wordt om 10u parkeervrij gemaakt voor de opbouw van de standen. Op de Grote Markt zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd tussen 13 en 18u

Activiteiten
De parkeerzone van de Grote Markt zal opnieuw worden omgetoverd tot een fietsenmarkt. Je kan er de nieuwste fietsvormen leren kennen, je fiets laten labelen of pimpen, een tweedehandsfiets op de kop tikken,.. Men kan zich uitleven op go carts, BMXen, pannaveld, mini-golfbaan, sweeper met fietsmechanisme, demonstratie kickboxen,... Ook kinderen kunnen genieten van diverse activiteiten zoals springkastelen, behendigheidsparcours, Kokon baby- en peuterspeelpunt,... Ook de Fietsersbond, EVA, Natuurpunt,.. zijn aanwezig met een stand. 

Tweedehandsmarkt fietsen
Kom snuisteren tussen de tweedehandsfietsen en sluit een deal rechtstreeks met de verkoper
Verkopers kunnen op 22 september 2019 vanaf 13 uur de artikels stallen op de standplaats op de Grote Markt.
De kopers kunnen terecht tussen 14 en 17 uur. Enkele afspraken: de verkopers zijn particulier en mogen enkel tweedehands fietsen (dames-, heren- of kinderfietsen) en accessoires verkopen. Elke verkoper mag maximaal 5 fietsen uitstallen.
Verkopers en kopers moeten een minimum leeftijd van 18 jaar hebben of begeleid zijn door een volwassene.
Meer info over de fietsenverkoop: milieudienst 057 451 672 of duurzaam@ieper.be
Interesse? Voorinschrijving voor verkoop kan tot en met 16 september 2019, met vermelding van het aantal fietsen. Je doet dit via mail op duurzaam@ieper.be. Vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en emailadres.
Vanaf 18 september ontvang je een bevestiging en verdere praktische regelingen.

Wandeltochten

Gratis stadswandeling
Op 22 juni 2019 werd de vernieuwde stadswandelroute officieel geopend.
In het kader van de autoloze zondag, stelt Stad Ieper in samenwerking met de Dienst Toerisme een gratis gids ter beschikking om enkele typische Ieperse plekjes van de stadswandelroute te ontdekken.
 
Praktisch
 
Voucher ophalen in de Dienst voor Toerisme
Gratis meewandelen op 22 september om 14 uur
 
Toerisme Ieper
Lakenhallen - Grote Markt 34 
8900 Ieper
 
tel: +32 57 239 220

 

Dessertbuffet in een autovrij kader
In de namiddag wordt een heus dessertbuffet georganiseerd. De organisatie zorgt voor stoelen, tafels en een autovrij kader. Iedereen wordt uitgenodigd om een lekker dessert mee te brengen en te proeven van andere dessert. De tafel wordt op de Grote Markt gedekt. 

 


Contactinformatie