Stad Ieper organiseert mee afhaalpunten

18 november 2020

Als vereniging een steunactie organiseren, dat kan! Maar hoe organiseer je deze verkoopactie op een coronaveilige manier?

Ontdek de mogelijkheden voor verkoopacties en vraag meteen toestemming aan.
Als vereniging mag je verkopen organiseren om de kas te spijzen, op voorwaarde dat de verkoop en betaling vooraf online gebeurt. De goederen, pakketten of bereidingen kunnen worden afgehaald op een afhaalpunt of door de vereniging geleverd worden.

Leveren aan huis
Er kan gewerkt worden met levering aan huis met die voorwaarde dat er naar analogie met de professionele pakjesdiensten aangebeld wordt, het pakje aan de deur gezet wordt en meteen afstand genomen wordt. Elk fysiek contact tussen verkoper/aanbieder en koper/ontvanger moet vermeden worden, men mag ook niet binnen in de woning. Toestemming vragen voor leveren is niet nodig.

Opgepast!
Bij het leveren met meerdere personen moet er in de auto een onderlinge afstand van 1,5 meter bewaard worden en is een mondneusmasker verplicht. Daarnaast is het aangeraden de auto regelmatig te verluchten en te reinigen.

Afhalen in een afhaalpunt
Om het afhaalmoment optimaal af te stemmen op eigen publiek, locatie of werking raadt Stad Ieper verenigingen aan om in de eerste plaats te kiezen om samen te werken met lokale handelaars, zelfstandigen, cateraars of traiteurs om acties uit te werken en in goede banen te leiden. Deze staan meteen mee in voor de controle op coronaveiligheid van jullie afhaalpunt en bovendien kunnen jullie je flexibel organiseren en snel toestemming krijgen.

Als dit niet mogelijk is, kunnen verenigingen een gemeentelijk afhaalpunt aanvragen. Onder toezicht van de stad kan men op die manier in afhaalmomenten organiseren. Deze optie is beperkter in tijd- en locatiemogelijkheden.

Toestemmingsaanvraag organisatie  afhaalpunt

Zit jouw vereniging met een vraag? afhaalpunt@ieper.be