Aangepaste dienstregeling van De Lijn

6 november 2020

Omdat de herfstvakantie verlengd werd tot en met 15 november zal De Lijn tot en met die dag volgens vakantiedienstregeling rijden. Dat betekent dat de versterkingsautocars tijdens die periode niet rijden. Op zaterdag en zondag geldt de gebruikelijke zaterdag/zondagregeling.

Vanaf 16 november tot en met 13 december zal De Lijn de normale dienstverlening rijden, inclusief alle versterkingsritten, zowel voor het regulier als het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs.  Zo houdt De Lijn vast aan de eerdere richtlijn om ‘crowding in de spits te vermijden’.  Vanaf 16 november zet De Lijn opnieuw extra autocars in om de drukte in de spits verder te verminderen.

Laatavond- en nachtbediening worden in overleg met de betrokken steden grotendeels ingekort/geschrapt - mits aandacht voor de bediening van de zorgsector. Dit betreft de nacht- & laatavondnetten van Oostende, Brugge, Leuven en Gent. Deze regeling geldt vanaf vrijdag 6 november. Het aantal reizigers op een belbus wordt opnieuw beperkt tot 6 (in plaats van 12).

Mondmaskers spelen een cruciale rol. 
Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle stations, aan onze haltes en op bus en tram. Controleurs van De Lijn starten met controle op mondmaskerplicht op 12 november. De boete (administratieve boete, geen GAS-boete) zal 250 euro bedragen, net zoals de boetes van de politie. Controleurs zullen bij elke controle de nodige beschermingsmaatregelen nemen: ze dragen nitrilhandschoenen, een mondmasker en een faceshield. Indien nodig wordt de politie oproepen voor extra ondersteuning.

Alle Lijnwinkels zijn open volgens aangepaste openingsuren.

Coronamaatregelen De Lijn

Alle informatie is tevens terug te vinden op de website van De Lijn

 

 

 

Contactinformatie