#IeperHelpt in de bres voor kansarme gezinnen

1 april 2020
De coronacrisis treft iedereen maar het is extra lastig voor mensen die een beroep moeten doen op de voedselbank. 

De Ieperse voedselbank ‘Op ’t Spoor’ heeft op dit moment minder in de aanbieding omdat winkels opvallend minder voedseloverschotten hebben. De stad heeft daarom het initiatief genomen om de lokale horeca en de landbouwers aan te schrijven.

Ieper lanceerde een warme oproep om groenten, fruit en overschotten die ze konden missen te doneren aan de voedselbank. En met resultaat! Verschillende restaurants en landbouwers tonen hun hart en doneren. Zo bezorgt één landbouwersgezin de komende weken 1000 kg aardappelen aan  ‘Op ’t Spoor’.
 
Daarnaast neemt Stad Ieper de taak op zich om de voedselschenkingen te coördineren en te stroomlijnen. Ondernemers of burgers die producten willen schenken kunnen zich daarvoor registreren bij het corona meldpunt van Stad Ieper op het gratis nummer 0800 9 8900 of corona@ieper.be. De stad brengt je dan in contact met de vrijwilligers van de voedselbank. Leveringen kunnen elke donderdagvoormiddag tussen 9 en 11 uur, maar wel enkel na melding op het corona meldpunt. 
 
Ben je bereid je warme hart te tonen en voedsel dat je over hebt te schenken aan kansarme gezinnen? Neem contact op met het meldpunt corona (gratis bellen op 0800 9 8900) en wij zorgen ervoor dat je schenking in de juiste handen terecht komt. 
 
Schepen van welzijn Eva Ryde: “In Ieper zijn er heel wat mensen die rekenen op de wekelijkse voedselpakketten van ‘Op ’t Spoor’. Als stadsbestuur is het onze taak om deze mensen niet in de kou te laten staan en daarom zetten we in op maximale ondersteuning van de vrijwilligers van de voedselbanken. Ik ben dan ook ontzettend blij te merken dat ondernemers en landbouwers met ons daarvoor willen samenwerken. #Ieperhelpt in de praktijk is dat. ”
 

Contactinformatie